Среда, 24. Аугуст 2011.

– Завршени радови на изградњи тротоара преко пута болнице и у парк шуми „Цвећара“

3327_1.jpg

Председник општине Неготин др Влајко Ђорђевић и председник Скупштине општине Неготин мр Милан Уруковић у пратњи Стојана Стефановића, директора Јавног предузећа за грађевинско земљиште, обишли су данас завршене радове на изради тротоара преко пута болнице и у парк шуми „Цвећара“. Приликом обиласка, председник општине Неготин истакао је да је изузетно задовољан урађеним али је то само део планираних радова.

3327_2.jpg

На градилишту преко пута болнице урађено је комплетно скидање старих плоча, ископавање земље и насипање шљунка, као и постављање 1500 метара квадратних бехатон плоча и 405 метара баштенских ивичњака. Током јесени биће у потпуности уређене и зелене површине. Стојан Стефановић, директор Јавног предузећа за грађевинско земљиште истакао је да је вредност изведених радова на изради тротоара и поплочавању платоа испред локала бехатон плочама, 3 300 000 динара што је за око 1 700 000 мање од планираних средстава, која ће бити утрошена за друге радове.

3327_3.jpg

По речима директора Јавног предузећа за грађевинско земљиште завршени су и пројектом планирани радови у парк шуми „Цвећара“. Стазе су поплочане бехатон плочама, а у исто време постављена је и елетро инсталација са канделаберима, као и водоводна мрежа уз изградњу јавне чесме и такозваног воденог огледала. У склопу пројекта изграђени су и терени за мале спортове као и скејтборд рампе.

3327_4.jpg

Током јесени површине између стаза и терена биће насипане земљом, а у договору са стручним лицима биће засејана и трава. Почетком наредне године у сарадњи са стручњацима биће урађен и пројекат комплетног озелењавања парка, што подразумева сађење одговарајућих стабала, па се очекује да већ крајем следеће године парк засија пуним сјајем.

Стојан Стефановић, директор Јавног предузећа за грађевинско земљиште апеловао је још једном на несавесне грађане да не ломе и односе канте за смеће као и да не разбијају канделабере у парк шуми „Цвећара“, јер су трошкови замене велики.