Понедељак, 18. Јун 2012.

– Вече фрулаша

3774_1.jpg

Десет фрулаша представило се у петак неготинској публици на платоу испред хотела „Београд“ у оквиру програма „Вече фрулаша“. Међу њима су били мајстори фруле, али и они који тек откривају чари овог инструмента.

3774_3.jpg

Своје умеће на фрули и дудуку показали су у петак Спасоје Булбић, Сања Марковић и Никола Николић из Кобишнице, Немања и Живојин Станојевић из Јасенице, Драги Николић из Мокрања, Станоје Димитријевић из Трњана, Александар Живковић из Бољевца, Мика Пацић из Тамнича и Градимир Стаменковић Мрки, који је био и иницијатор програма. 

3774_2.jpg

Вече фрулаша употпунио је и Љубиша Милошевић из Тамнича, казивањем стихова из својих збирки народних, обичајних песама.   

3774_4.jpg

Програм "Вече фрулаша", реновирани хотел "Београд", основан далеке 1885. године, реализовао са жељом да настави и културолошку улогу хотела у којем су некада извођени концерти џез, класичне, забавне музике па и хорске музике, као и биоскопске представе.

3774_5.jpg

Жеља учесника програма је и формирање Удружења фрулаша Неготинске Крајине, које би неговало традицију овог краја, али и било место за све који би показали жељу да науче да свирају овај инструмент, без обзира на године.