Уторак, 29. Новембар 2011.

– Пуштена у рад електронска вага у Карбулову

3463_1.jpg

У оквиру једне од активности пројекта Промоција производње воћа у општинама Неготин, Кладово и Голубац „Воће Дунава“, који се реализује у два округа, Борском и Браничевском округу, јуче је у Карбулову званично пуштена у рад електронска вага. Вага је носивости до 30 тона, а користиће је чланови Удружења воћара „Воћар“ из Карбулова.

3463_3.jpg

Укупно вредност ваге  је 5.200 евра, од чега је део обезбеђен из донаторских средстава од стране GIZ-a, док су општина Неготин, са 123.000, преко свог аграрног буџета и само Удружење воћара из Карбулова, са 210.000 динара, финансирали припремне радове за постављању ваге.

У присуству чланова Удружења „Воћар“ из Карбулова, електронску вагу јуче је пресецањем врпце, званично пустила у рад Слађана Стојановић, дипломирани инжењер пољопривреде и менаџер пројекта.

 

3463_2.jpg

Пројекат „Воће Дунава“, трајаће 12 месеци.  Финансијски је подржан од GIZ-KWD  уз учешће општине Неготин. Носилац реализације пројекта  је општина Неготин, а партнери на пројекту су Удружења воћара из Карбулова,  Кладова и Голубца и РАРИС из Зајечара.

Пројекат је орјентисан  на подршку воћарима из три општине источне Србије који имају проблема са пласманом воћа, а главни циљ пројекта односи се на рурални развој и промоцију производње и прераде воћа ради поспешивања локалног економског развоја у општинама Неготин, Кладово и Голубац.

3463_4.jpg

До краја пројекта у склопу планираних активности биће реализовано студијско путовање и посета воћара из све три општине воћарима у Шиду.