Четвртак, 14. Октобар 2010.

– Прекогранична сарадња

2940_1.jpg

У општини Неготин данас је боравила делегација града Карансебес у Румунији. Градоначелника Јон Марцела Велу и његове сараднике у свом кабинету примио је председник општине Неготин др Влајко Ђорђевић. Тема данашњег састанка била је прекогранична сарадња два града и могућности за реализацију заједничких пројеката.

2940_3.jpg

Два председника одвојено од стручних тимова разговарала су и о уређењу локалних самоуправа у Србији и Румунији, проблемима са којима се суочавају и искуствима Румуна из периода транзиције. По речима председника општине Неготин др Влајка Ђорђевића, њихова искуства ће нам сигурно пуно значити, како би смо лакше пребродили транзицију.

2940_2.jpg

Када је у питању прекогранична сарадња, она би могла да се одвија у више области, али су данас споменуте само три, привреда, култура и  туризам, a пројекти би били реализовани конкурисањем за средства из фондова Европске уније.

2940_4.jpg

Данас су се састали и стручни тимови два града који су разговарали о конкретним пројектима који би могли бити реализовани у склопу прекограничне сарадње.

Делегација из Румуније биће гост општине Неготин и на свечаном затварању 45. Мокрањчевих дана.