Уторак, 05. Јул 2011.

– Представници ГИЗ-а и амбасаде СР Немачке посетили Неготин

3281_1.jpg

Представници Министарства за економску сарадњу и развој, амбасаде СР Немачке задужени за привредну сарадњу и ГИЗ-а за Србију, боравили су недавно у општини Неготин. Циљ посете било је упознавање са пројектима које ова Немачка организација за техничку помоћ и сарадњу финансира, а који су успешно реализовани на територији наше општине.

3281_5.jpg

Један од тих пројеката је “Едукација произвођача лековитог биља у Неготину” , који је реализован у периоду од новембра 2010. до  маја 2011. године, уз помоћ општине Неготин, GIZ –KWD пројекта и Удружења произвођача лековитог биља “Тимијан плус”.

3281_2.jpg

Делегација, у којој су поред представника министарства за економску сарадњу и развој, амбасаде СР Немачке и ГИЗ-а били др Александер Грунауер, директор  програма “ Локални економски развој у региону Дунава” и пројект координатори ГИЗ-а Бранислав Милић И Никица Маринковић, обишли су плантажу нане, засађене у оквиру поменутог пројекта пројекта.

3281_4.jpg

Саша Ранковић, менаџер пројекта испред Удружења “Тимијан плус” упознао је присутне са целокупним пројектом као и са нејговим ефектима. Госте из Немачке посебно је интересовало да ли је едукација повећала интересовање за бављење производњом лековитог биља, као и то да ли су улагања исплатива, на шта су добили потврдне одговоре.

Представници Министарства за економску сарадњу и развој, амбасаде СР Немачке задужени за привредну сарадњу и ГИЗ-а за Србију одржали су потом и састанак са председником општине Неготин др Влајком Ђорђевићем, председником СО Неготин мр Миланом Уруковићем и замеником председника општине Бранком Марковићем, током кога су имали прилике да се упознају и са осталим пројектима који се преко ГИЗ-а реализују у општини Неготин.

Маријана Ђорђевић том приликом је презентовала пројекат “Аутентично етно из Источне Србије”, који се реализује у сарадњи са општинама Кладово, Мајданпек и Голубац.