Понедељак, 20. Јун 2011.

– Председник обишао успешног малог привредника

3261_1.jpg

Председник општине Неготин др Влајко Ђорђевић, обишао је малог привредника Крсту Недељковића, власника фирме “NTS Systems” из Кобишнице. Ова фирма бави се производњом ребрастих црева за све врсте инсталација, а комплетну производњу пласирају на швајцарско тржиште.

3261_2.jpg

Крста Недељковић, своје вишегодишње искуство стицано на раду у фабрици каблова у Швајцарској, искористио је за отварање једног оваквог постројења у свом родном селу. Савремена технологија и машине су набављене из Немачке и Швајцарске, а репроматеријал, који задовољава све стандарде западног тржишта набавља се из Финске, Румуније и Израела. Готов производ има све потребне сертификате за извоз на тржиште Швајцарске, где се за сада тренутно извози од 3-3,5 милиона метара ребрастих црева. Жеља Крсте Недељковића је да прошири производњу и повећа извоз на 4-7 милиона метара црева. Он је такође напоменуо да општина Неготин мора да стане иза малих привредника који желе да свој капитал улажу у овој општини И да отварају нова радна места. 

3261_4.jpg

Председник општине др Влајко Ђорђевић истакао је да је изузетно задовољан оним што је видео и чуо у производном погону фирме “NTS Systems” у Кобишници. Општина Неготин је у свом плану развоја предвидела и помоћ развоју малих и средњих предузећа. “NTS Systems” је пример добре праксе који може да послужи и као позив људима из дијаспоре да улажу у свој крај. Председник је такође истакао да водећи људи локалне самоуправе  сваки одлазак у иностранство користе да разговарају са нашим људима у дијаспори у жељи да их убеде да свој капитал уложе у родни крај. Он је такође рекао да је општина спремна да пружи сву неопходну помоћ онима који реше да то и учине, али и малим и средњим предузетницима који већ имају отворене фирме, али такође, и они морају да се организују и кажу који су њихови проблеми.   

3261_3.jpg

Фирма “NTS Systems” тренутно запошљава шест радника, по двојицу у три смене.