Четвртак, 10. Новембар 2011.

– Отворен трећи Сајам локалнe самоуправe

3453_1.jpg

Јуче је на Београдском сајму отворен трећи сајам локалне самоуправе, кога ове године  заједнички организују Министарство за људска и мањинска права, државну управу и локалну самоуправу, град Београд и Стална конференција градова и општина.

3453_2.jpg

Тродневни сајам отворио је председник Републике Србије Борис Тадић, а госте су поздравили председник Скупштине града Београда Александар Антић и министар за људска и мањинска права, државну управу и локалну самоуправу у Влади Републике Србије Милан Марковић.

3453_3.jpg

Међу више од 100 излагача на овогодишњем сајму, своје потенцијале представила је и општина Неготин. Делегација коју је предводио председник општине Неготин др Влајко Ђорђевић, а у којој су били и заменик председника општине Бранко Марковић, представници  Одсека за развој и управне послове општине Неготин и Туристичке организације, представила је два инвестициона пројекта - Програмско концептуално решење развоја туризма на локалитету месне заједнице Михајловац-Дунавски бисер и Изградња ветропарка на Попадији. Презентације ових пројеката привукле су велики број посетилаца на штанд општине Неготин. Посетиоци су на штанду општине Неготин могли да пробају и вино из неготинског виногорја, кулинарске специјалитете, али и да се упознају са туристичким потенцијалима овог дела Србије.

3453_6.jpg

На трећем сајму локалне самоуправе представљени су и пројекти „Аутентично етно“ и „Воће Дунава“ који се реализују у нашој општини а у сарадњи са подунавским општинама Кладово, Голубац и Мајданпек.

3453_4.jpg

Приликом обиласка сајма председник Србије Борис Тадић обишао је и штанд општине Неготин и задржао се у краћем разговору са присутнима.

3453_7.jpg

Током трећег сајма локалне самоуправе  биће организовани округли столови, панели и тематски догађаји на теме које су значајне за рад јединица локалне самоуправе, као што је Нацрт закона о службеницима у јединицама локалне самоуправе, муниципалне обвезнице, развојни потенцијал локалне самоуправе у Србији по добијању статуса кандидата за чланство у ЕУ, подршка и припрема општинских инфраструктурних пројеката и анализа примене Закона о комуналној полицији.