Петак, 04. Децембар 2020.

НОВЕ МЕРЕ ШТАБА

Штаб за ванредне ситуације за територију општине Неготин на 38. телефонској седници штаба,  услед погоршања епидемиолошке ситуације, ширењем епидемије заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2, као и спровођења мера које је Влада Републике Србије донела на седници одржаној 03.12.2020.године, донео је:

ЗАКЉУЧАК

о ограничавању радног времена

1. Почев од 04.12.2020. године па до доношења нових одлука Кризног Штаба РС и Владе РС, ОГРАНИЧАВА СЕ радно време објеката у којима се обавља делатност у области трговине на мало (трговинске и друге радње и продајна места), пружања услуге у области угоститељства (ресторани, кафићи, барови и сл.), пружања услуге у затвореним или отвореним трговинским центрима и сличним објектима у којима се обавља делатност у области трговине на мало (тржни центри, пијаце и сл.), и приређивања посебних и класичних игара на срећу (кладионице, играонице и сл.), дечијим играоницама као и објектима у којима се обавља делатност пружања занатских и других услуга у непосредном и дуготрајном физичком контакту са корисником услуге (козметички, фризерски и салони лепоте) и делатност у области спорта која подразумева истовремено присуство више лица у истом простору или дуготрајни непосредни контакт са корисником услуге (фитнес центри, теретане, вежбаонице, СПА центри, базени и други објекти намењени за спорт и рекреацију и слично), тако да ти објекти радним данима (од понедељка до петка) могу радити од 05.00 до 17.00 часова. Наведени објекти неће радити од петка од 17.00 часова до понедељка до 05.00 часова ујутру.

Ограничење из става 1. овог Закључка се не односи на радно време:

- апотека и бензинских пумпи у обављању делатности продаје горива, достава хране могу да раде и ван радног времена утврђеном у ставу 1. овог Закључка као и суботом и недељом.

- Продавнице прехрамбене индустрије, трговинске радње, малопродајни објекти као и трафике, мењачнице, пекаре, киосци и прехрамбених производа могу да раде радним данима као и суботом и недељом до 21.00 час.

- пијаце које раде суботом и недељом могу да раде од 06.00 до 15.00 часова.

- друге радње и објекти у којима се пружају услуге где није обавезно присуство корисника или су присуство и контакт ограниченог трајања (обућарске, кројачке, столарске, стаклорезачке и сличне радње, сервиси и технички прегледи, и сл.) могу да раде радним даном до 21.00 а суботом до 17.00 часова.

- ординације и лабораторије које оружају медицинске услуге могу да раде читавог дана, укључујући и суботу и недељу.

- професионални спортисти могу користити спортске објекте за припреме за своја такмичења у току викенда. 

- Објекти из области културе-биоскопи, позоришта, музеји и галерије могу да раде радним данима, као и суботом и недељом до 17.00 часова.