Понедељак, 25. Јун 2012.

Кинези заинтересовани за Слободну зону на Дунаву

 

3784_1.jpg

Џу Лиан Ћи, економско-трговински саветник у амбасади Народне републике Кине у Београду и Милан Ристић, директор Управе за слободне зоне Министарства финансија, заједно са челницима општине Неготин обишли су данас простор на обали Дунава предвиђен за формирање Слободне зоне Прахово.  Ово је трећа локација у Србији коју кинеско-српска делегација обилази са намером да пронађе адекватну локацију за формирање базичне кинеске Слободне зоне. 

-Прахово је интересантна локација због близине Дунава и постојеће инфраструктуре. На располагану је 20 хектара земљишта и то за базичну локацију, с обзиром да наши партнери из Кине имају потребу да користе и друге локације  - каже Милан Ристић, директор Управе за Слободне зоне Министарства финансија.

Џу Лиан Ћи, економско-трговински саветник у амбасади Народне републике Кине у Београду  потврдио је да је праховска локација једна од повољнијих у Србији за формирање кинеске Слободне зомне.

- Овде постоје одлични инфраструктурни услови за изградњу слободне зоне, путеви, пруга, лука, такође и близина Румуније и Бугарске. У предстојећем периоду анализираћемо све могућности које нам се нуде у Србији и, заједно са нашим сарадницима из Министарства финансија одлучити за најповољнију – поручио је Џу Лиан Ћи.