Понедељак, 18. Јун 2012.

– Аутентично етно из Источне Србије

 

3772_1.jpg

Завршни скуп у оквиру пројекта „Аутентично етно из Источне Србије“ организован је у петак 15. јуна у сали биоскопа Крајина. 

3772_2.jpg

Скуп је отворио Александер Грунауер, вођа пројекта Локални економски развој у региону Дунав. Он је том приликом изразио задовољсто сарадњом са општином Неготин, али и са заједнички реализованим пројектима „Аутентично етно“ и „Воће Дунава“.   

3772_3.jpg

На завршном скупу Урош Радосављевић, доцент Архитектонског факултета у Београду, представио је студију „Интегрални приступ развоју сеоског туризма“, док је Маријана Ђорђевић, аутор пројекта  представила „Водич за опремање сеоских туристичких домаћинстава“ који је плод реализације пројекта „Аутентично етно“.

3772_4.jpg

С обзиром да се овом активношћу пројекат званично завршен представљени су и укупни резултати и подељен промо материјал представницима сеоских домаћинстава из партнерских општина. У уметничком делу завршног скупа наступила је и Етно група „Мариника“ из Неготина. 

3772_5.jpg

Пројекат „Аутентично етно из Источне Србије“, реализован је у општинама Неготин, Мајданпек, Голубац и Кладово уз финансијску подршку Немачке организације за  међународну сарадњу – ГИЗ.