Среда, 08. Мај 2013.

Дом културе Неготин

Спада у ред најлепших и најфункционалнијих у унутрашњости Србије . Грађен је од половине осамдесетих до почетка деведесетих година XX века, а званично почео са радом 25.10.1995.године, са превасходним циљем да задовољи потребе грађана општине Неготин у области културе. Припајањем тадашњег Радничког Универзитета и до тада самосталне Установе „Мокрањчеви дани“, 2003. године Дом културе знатно је проширио своју делатност тако да је данас у надлежности ове Установе углавном све оно што се назива културним животом једног града.

Поред организовања Фестивала „Мокрањчеви дани“, Дом културе „Стеван Мокрањац“ бави се позоришном, музичком, ликовном, аматерском, издавачком и образовном делатношћу, као и приказивањем филмова у једином градском биоскопу „Крајина“.


Дом културе располаже салом за музичко сценске програме капацитета 570 места, галеријским и пословним простором.


Крајем прошле године реновирана је и зграда биоскопа “Крајина” који такође ради у склопу Дома културе. Изградњом и проширењем сцене створена је могућност организовања камерних сценских и музичких догађања, а уз то и могућност одржавања неформалних музичких програма за младе, пошто су седишта гледалишта мобилна, чиме се добија централни отворени простор за квалитету културну понуду омладини Неготина.


За потребе „Мале сцене“ обављено је и преношење полуконцертног „стенвеј“ клавира, који је на самом почетку оправдао поступак измештања, кроз до сада два реализована врло значајна музичка програма.


В.д. директора Дома културе “Стеван Мокрањац”:

Владимир Радић.


Уредници програма :


мр Милан Радосављевић – уредник ликовног и филмског програма
Драгана Кнежевић – уредник позоришних програма
Рената Ђурђевић – Станковић - организатор манифестација
Горан Трампа – организатор музичких програма


Контакт :

Дом културе „Стеван Мокрањац“ – Неготин
Трг Ђорђа Станојевића 5
19300 Неготин
централа: 019/543-676
рачуноводство: 019/542-334
факс: 019/542-057
Е-пошта: dkmokranjac@gmail.com

http://www.domkulture-negotin.rs