Уторак, 20. Октобар 2020.

ОДРЖАНА 84. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

На 84. седници Општинског већа, којом је председавао Владимир Величковић, председник Општине Неготин, разматрано је више предлога извештаја, одлука и решења из домена рада већа.


Чланови већа су, након образложења Мирослава Кнежевића, начелника Одељења за буџет, финансије и ЛПА ОУ Неготин, једногласно усвојили Извештај о извршењу одлуке о буџету Општине Неготин за период јануар-септембар 2020. године.


Утврђен је предлог Одлуке о умањењу обавеза родитеља, односно других законских заступника деце, по основу плаћања услуга Предшколске установе „Пчелица“, за период од 28.9. до 16.10.2020. године, у износу од 50 процената економске цене, због алтернативног решења збрињавања деце у току радова на замени целокупне столарије на старијој згради вртића. Једногласно је утврђен и предлог Одлуке о умањењу обавеза родитеља, односно других заступника деце из пет васпитних група која похађају предшколски програм а која због тренутне епидемиолошке ситуације у ПУ „Пчелица“ бораве само од 6 до 12 часова, у периоду од 1. септембра до окончања тренутне епидемиолошке ситуације.
Већници су утврдили предлог Одлуке о допуни одлуке о општем уређењу насељених места и комуналном реду на територији општине Неготин којом се предвиђа да корисници услуга: физичка лица у сеоским месним заједницама плаћају накнаду по домаћинству за извршену услугу одвожења смећа и других отпадака, физичка лица у граду надокнаду плаћају по броју чланова домаћинства а правна лица и предузетници на основу уговора закљученим са повереником комуналне делатности. Утврђен је и предлог Решења о измени решења о именовању чланова Школског одбора ОШ „Стеван Мокрањац“ у Кобишници и донети закључци о спровођењу јавне расправе о нацрту Одлуке о буџету општине Неготин за 2021. годину, у периоду од 20. до 31. октобра и спровођењу јавне расправе о нацрту Oдлуке о утврђивању просечних цена квадратног метра одговарајућих непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2021. годину, у периоду од 20 октобра до 1. новембра, којом се на основу купопродајних уговора станова, предвиђа благо повећање у екстра зони, као и смањење у првој зони као и повећање у категорији пољопривредног земљишта у другој зони.