Понедељак, 21. Септембар 2020.

ОДРЖАНА 81. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

На данашњој седници Општинског већа којом је председавао Владимир Величковић, председник Општине Неготин, већници су као прву тачку дневног реда разматрали предлог Решења о отуђењу грађевинског земљишта у јавној својини Општине Неготин јавним надметањем и то КП бр. 1/6 КО Неготин. Комисија за отуђење грађевинског земљишта јавној својини општине Неготин је дана 31. августа 2020.године одржала јавно надметање за отуђење грађевинског земљишта у јавној својини Општине Неготин, за к.п.бр. 1/6, К.О.: Неготин, по огласу Скупштине општине Неготин, број: 463-51/2020-I/07 од 24.07.2020.године. По наведеном огласу је поднета једна благовремена и потпуна пријава од стране ЛИДЛ СРБИЈА. Након спроведеног поступка јавног надметања, Комисија је утврдила да су испуњени услови за отуђење грађевинског земљишта за к.п.бр. 1/6, К.О.: Неготин, површине 8584 м2 по почетној цени отуђења из огласа, јeр су заступници јединог учесника јавног надметања за предметну парцелу прихватили почетну цену од 17,86 евра по метру квадратном уз попуст за једнократну исплату цене отуђења од 30 % односно 45.993,07 евра, а да уплаћени гарантни износ од 70 % за предметну парцелу од њене вредности представља исплаћену цену отуђења у целости.



На дневном реду данашње седнице утврђен је предлог Одлуке о изради измена и допуна Плана генералне регулације за насеље Прахово којом се мења обухват, уместо 90 планом ће битиобухваћено 400 хектара. Предлогом Одлуке о изради Плана детаљне регулације инфраструктурног коридора државног пута од саобраћајног чвора Душановац до границе к.о. Прахово и к.о. Радујевац бићеобухваћене: планирана траса државног пута I реда од саобраћајног чвора Душановац до саобраћајног чвора Самариновац; предложена траса државног пута II реда од саобраћајног чвора Самариновац до кружне раскрснице на улазу у насеље Прахово и деоница државног пута IIБ реда, број 400, од кружне раскрснице у насељу Прахово до краја К.О. Прахово. Укупна површина оквирног обухвата планског подручја износи око 50 ha. Већници су утврдили и предлог Одлуке о изради Плана детаљне регулације „Лука Прахово“. Изменама и допунама Плана генералне регулације “Лука Прахово“ биће обухваћене измене које се односе на усаглашавање са планским документима вишег или истог хијерархијског нивоа са којима је у непосредној вези, и то: измене и допуне Плана генералне регулације за насеље Прахово (у фази израде), План детаљне регулације инфраструктурног коридора државног пута од саобраћајног чвора Душановац до краја К.О. Прахово (у фази израде) и измене и допуне Плана детаљне регулације за комплекс хемијске индустрије у Прахову (у фази израде на основу Одлуке о изради изменa и допуна Плана детаљне регулације за комплекс хемијске индустрије у Прахову, број: 350-67/2020-11/07 од 13.04.2020.



Чланови Општинског већа су утврдили предлоге решења о измени решења о именовању чланова Школског одбора Неготинске гимназије и о разрешењу и именовању члана Жалбене комисије и разматрали неколико жалби из домена рада већа.