Среда, 12. Мај 2021.

ОБЕЛЕЖЕН 12. МАЈ – ДАН ОПШТИНЕ НЕГОТИН

Полагањем цвећа на споменик Хајдук Вељку Петровићу на месту његове погибије, свечаним потписивањем уговора за финасирање или суфинансирање пројеката удружења из буџета општине Неготин за 2021. годину и изложбом у центру града, обележен је 12. мај - Дан општине Неготин, у знак сећања на 12. мај 1833. године, када је Неготин ослобођен од вишевековне турске владавине.

  

Цвеће су, на споменик чувеном крајинском јунаку Хајдук Вељку положили Владимир Величковић, председник Општине Неготин и Богдан Гугић, заменик председника општине у име општине Неготин и мр Милан Уруковић, председник СО Неготин и Горан Јовановић, заменик председника неготинског парламента.

  

У великој сали СО Неготин организовано је свечано потписивање уговора са представницима удружења чије пројекте у овој години ће подржати локална самоуправа. Председник Величковић је поздрављајући присутне истакао да и ове године због епидемијске ситуације Дан општине обележавамо на другачији начин од уобичајеног.

  

„ Претходну годину обележила је пандемија вируса која је променила наше животе и показала да је здравље на првом месту. Многи су водили битку против Ковида-19 и неки су је, на жалост, изгубили, зато је живот сваког нашег суграђанина нешто највредније и свака одлука коју је неопходно донети у сврху очувања живота и здравља, нема алтернативу.“ поручио је председник Величковић.

  

Величковић је упутио велику захвалност здравственим радницима и немедицинском особљу који брину о нашем здрављу, посебно у ковид амбулантама и одељењима као и свима који су укључени у процес имунизације становништва.

Општина Неготин је за финасирање или суфинансирање пројеката удружења из општинског буџета за 2021. годину издвојила седам милиона динара, милион динара више него претходне године.

  

Поводом Дана општине Неготин, у центру града постављена је изложба фотографија најлепших и наjатрактивнијих делова наше општине, коју је припремила Туристичка организација општине Неготин.

  

Током преподнева Владимир Величковић, председник Општине Неготин, у пратњи Богдана Гугића, заменика председника Општине и Љутице Јовановића, члана Општинског већа, присуствовао је светој литургији поводом обележавања славе Храма „Свети Василије Острошки“ у Милошеву, који је подигнут захваљујући средствима мештана села и локалне самоуправе.