Петак, 07. Мај 2021.

НОВИ ИЗГЛЕД ДЕЧЈЕГ ИГРАЛИШТА У ЦЕНТРАЛНОМ ГРАДСКОМ ПАРКУ

Игралиште за децу у централном градском парку, оплемењено је новим мобилијаром познатог произвођача „Ђепето“ из Београда. Нове справе за забаву наших најмлађих суграђана биће покривене и видео надзором, истакао је данас медијима Владимир Величковић, председник Општине Неготин.

  

„Вредност радова на централном игралишту у градском парку износи 3.804.360,00 динара са ПДВ-ом. Реномирана фирма „Ђепето“ је радила овај мобилијар и испоштована је законска обавеза да игралиште поседује Сертификат о безбедности за дечије игралиште у складу са Правилником о безбедности дечијих игралишта. То нам је поред уређења игралишт,а било и најбитније. Циљ је да деца имају уређен простор за игру и нећемо се овде зауставити. Имамо у плану уређење још неколико простора намењених деци. Планира се реконструкција посебно из разлога зато што су нека игралишта преко 30 година стара, у су лошем стању и опасна су за коришћење.“

  

Постављени мобилијар садржи мултифункционални комплекс са четири куле, три тобогана, три пењалице и неколико места за провлачење, две металне љуљашке са по два седишта, две клацкалице кривог дизајна, два коњића- њихалице на федеру и лучну пењалицу. Игралиште је постављено гуменом плочом у површини од 300 м2. Набављене су три нове клупе и инфо табла.
„Упутио бих овом приликом апел старијој деци и родитељима, да заједно чувамо овај простор да би и наредне генерације имале где да се играју, јер сматрамо да је неприлично понашање разлог зашто нека игралишта брже пропадају него што им је век трајања. Ово игралиште ће добити 24-часовни видео надзор и свако ко се буде понашао вандалски према јавној својини, мораће за то и да одговара. Али пре свега, потребно је да сви чувамо јавну својину због наше деце и будућих поколења.“ изјавио је данас медијима председник Величковић.
Извођач радова који су финансирани из буџета општине Неготин, био је Креативни градски центар из Београда.


* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.