Уторак, 22. Септембар 2020.

АСФАЛТИРАЊЕ УЛИЦЕ „ВУКА КАРАЏИЋА“ У УРОВИЦИ

Екипе Предузећа за путеве „Штрабаг“ након асфалтирања неколико деоница у Душановцу, биле су ангажоване и на пресвлачењу асфалтом Улице „Вука Караџића“ у Месној заједници Уровица. Извођење радова који се спроводе удруженим средствима мештана, донатора из села и локалне самоуправе, обишли су Владимир Величковић, председник Општине Неготин и Богдан Гугић, заменик председника Општине.

  

„ Радови у Уровици у улици Вука Караџића, у дужини од 460 метара, изводе се захваљујући договору са Саветом месне заједнице и мештанима. Вредност радова је близу 3 милиона динара које су по Програму „Динар на динар“ финансирали мештани села Уровице и локална самоуправа. Прошлог петка је  такође у сарадњи са мештанима реализовано асфалтирање у Душановцу, у дужини од 600 метара. Захвалио бих се свим мештанима који желе на овај начин да помогну да се њихове месне заједница уреде. То нама пуно значи јер са нашим буџетом и њиховим учешћем можемо да урадимо много више и да брже решимо проблеме који се односе на  путну инфраструктуру. То је што се тиче овог круга асфалтирања а за мање од месец дана кренућемо са још једним пакетом уређења улица и путева где ће у неким месним заједницама бити спороведени радови по принципу „Динар на динар“ а у неким селима по договору из општинског буџета.“ истакао је Владимир Величковић, председник Општине Неготин приликом обиласка радова.

  

Локална самоуправа се труди да свеобухватно реализује све најургентније потребе месних заједница и на тај начин реши што више проблема. Председник Величковић је у Уровици најавио да је за идућу годину у припреми озбиљнији пакет радова на тампонирању и пресвлачењу коловоза у месним заједницама и граду.

  

Драгиша Крстић, мештанин је истакао значај изведених радова у Месној заједници Уровица „Много нам значе ови радови јер се ова улица спаја са путем за Циганско гробље и често се користи за пољопривреду јер води до наших њива. Улица је била у ужасном стању, пуна рупа с обзиром да је оштећена у поплавама 2014.године. Хоћу да се захвалим председнику Општине и заменику председника који су нам омогућили реализацију ових радова Програмом „Динар на динар“. Крстић се захвалио мештанима и донаторима из села који су помогли реализацију радова.

 „На овом месту је било блата од 20, 30 центиметара и било је тешко кретати се, а сада је много другачије. Извукли смо се из једне муке јер је асфалт скроз био пропао. Била је рупа до рупе, што није било добро.“ изјавио је Здравко Јоргић из Уровице и захвалио  председнику Величковићу на решавању проблема који је тиштио мештане ове улице.