Субота, 12. Јун 2021.

ЗА НАПРЕДАК НЕГОТИНСКЕ КРАЈИНЕ-СЛОЖНО

Свечаним уручењем чека, донације Компаније "Еликсир Групe“ Општини Неготин, у суботу 12. јуна означен је почетак пројекта „За напредак Неготинске крајине- сложно“. На свечаности уприличеној на централном градском тргу, Ружица Поповић, председница Управног одбора Фондације „Хумано срце Шапца“ чек у вредности од 100 милиона динара уручила је Владимиру Величковићу, председнику Општине Неготин.

  

Иницијативу  За напредак Неготинске крајине – сложно покренули су Општина Неготин и компанија „Еликсир Група“ са циљем реализације пројеката који доприносе одрживом развоју и стварају нове шансе за рад и квалитетнији живот на истоку Србије. Само у 2021. години захваљујући овој сарадњи, у 39 села неготинске општине радиће се путеви, у граду ће бити урађено пет дечјих игралишта, а средства за своје приоритете добиће и образовне установе за радове и набавку опреме у 24 школска објекта на подручју целе општине. Иницијатива предвиђа и улагање у унапређење здравствене заштите – набавку возила за дијализу неготинском Здравственом центру, као и очување културне и историјске баштине кроз средства намењена манастиру Kороглаш и црквама у Милошеву и Радујевцу. У оквиру ове иницијативе биће реализовани и други пројекти на уређењу јавне и комуналне инфраструктуре.

  

„Данас је велики дан за нашу општину, Неготин, сваку месну заједницу, сваког грађанина, дете, захваљујући пријатељу наше општине, породици Поповић и Компанији „Еликсир Група“. Примајући чек у име свих нас  драги моји суграђани, од госпође Ружице, који тежи 100 милиона динара, осетио сам понос, радост  и срећу јер ми се први у Србији  можемо похвалити овако вредним поклоном који ће нам помоћи да променимо неке ствари на боље и пријатељем коме је стало до Неготина и сваког грађанина овог краја. Компанија „Еликсир Група“ је присутна у нашој општини скоро деценију, инвестира, запошљава, помаже и верујем да се на овоме неће зауставити. Донација којом ћемо реализовати мноштво пројеката плод је одличне сарадње, разумевања и поштовања компаније и локалне самоуправе. Потписани Меморандум о разумевању на 25 година, неће бити само слово на папиру јер ће први реализовани пројекти већ ове године бити доказ договореног.“ истакао је председник Величковић и захвалио Фондацији и Kомпанији „Еликсир Група“ на донацији којом ће се реализовати пуно пројеката, важних за Општину Неготин и унапређење живота наших грађана.

  

„Еликсир Група“ дуже од две деценије у срединама у којима послује остварује своју визију да ствара наслеђе кроз одрживи развој, на добробит заједнице и успех сваког појединца. У Неготину и Прахову од 2012. године, Еликсир помаже развој инфраструктуре, унапређење квалитета здравствене и социјалне заштите, очување културног наслеђа, пружа подршку спорту, здравом животу и развоју младих. У протекле две године за пројекте који доприносе одрживом развоју локалне заједнице у Неготину и Прахову Еликсир је уложио око 48 милиона динара.   

„ Еликсир Група је партнер заједнице. На овај начин афирмишемо повезаност и сарадњу локалне самоуправе и привреде и представљамо модел који, кроз ову синергију, доводи до реализације важних пројеката који су на корист грађанима. Одговорност и одрживост за будућност морају бити императив даљег заједничког развоја. Томе доприноси и велики пројекат Индустријско-хемијског парка, као и модеран стамбено-пословни комплекс који ћемо градити у Неготину са циљем да младе задржимо и вратимо у овај лепи крај Србије – истакао је Станко Поповић, председник „Еликсир Групе“.

  

На свечаности у центру града, у присуству бројних гостију и наших суграђана, Маја Радуловић, заменица директора Еликсир Прахово, уручила је награде студентима Грађевинско-архитектонског факултета у Нишу, ауторима најбољих идејних решења за изградњу стамбено-пословног комплекса Еликсир Гарден који ће бити изграђен на простору некадашњег Крајина вина. У богатом културно-уметничком програму наступили су Нина Стошић и предшколци Дечјег вртића „Пчелица“, Етно група „Мариника“, Девојачки хор Уметничке школе „Стеван Мокрањац“, и КУД „Стеван Мокрањац“.

  

  

Владимир Величковић, председник Општине Неготин и Станко Поповић, председник Еликсир Групе засадили су садницу бадема код бисте композитора као симбол дуговечности сарадње и пријатељства и потом у пратњи гостију и сарадника обишли изложбу идејног решења савременог стамбено-пословног комплекса „Еликсир Гарден“ у просторијама ове компаније.

  

У тродневном програму поводом промоције пројекта „За напредак Неготинске крајине“ у центру града смењивала су деца Предшколске установе „Пчелица“ , основних школа и спортских клубова која су у оквиру дана посвећених најмлађима и спорту својим умећем, играма и осмесима показала да Неготинске крајина има будућност!

  

  

 

* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.