Понедељак, 09. Јануар 2017.

Временске прилике у општини Неготин

11:00

Према информација из Центра за обавештавање општине Неготин, осим путног правца Неготин –Радујевац, који је од синоћ, од 22 сата затворен за саобраћај, па се према Радујевцу користи  алтернативни правац Неготин-Прахово-Радујевац, сви остали путеви на територији општине су оспособљени за саобраћај. Аутобуски и железнички саобраћај одвијају се данас по реду вожње, а све линије ПТТ саобраћаја функционишу без прекида.

Из ЈКП Бадњево, јављају да су и све улице у граду проходне, а јутрос је бачена со и ризла на свим раскрсницама.

Грађани су током ноћи Центру пријавили проблеме са сметовима у Бадњеву као и неочишћене улице у Кобишници. Током викенда било је више пријава грађана због неочишћених путева према селима и наноса у самом граду, а оперативци из Центра за обавештавање  о свим пријавама  су обавештавали одговорна лица. Према информацијама од директора Јавног предузећа за грађевинско земљиште Неготин,  сва механизација по плану зимског одржавања путева из надлежности општине је ангажована.

Због синоћног испадања извода Јабуковац без електричне енергије били су потрошачи који се снабдевају са тог извода. Екипе Електродистрибуције су изашле на терен и јутрос, у 9.25 сати, потрошачи су добили струју. Према информацијама из ЕД тренутно има ситнијих кварова на ниско напонској мрежи у појединим насељима у брдско планинском делу општине. 

На Бадњи дан и Божић проблеме са струјом имали су и потрошачи који се струјом снабдевају са ТС „Фекална станица“, као и потрошачи у Сиколу, Јабуковцу, Уровици, Чубри, Бадњеву-Суво брдо, Плавна-Турија, који су били без једне фазе, док су због испадања далековода без струје били потрошачи у  Мокрању, Рогљеву, Вељкову, Смедовцу, царинарници Мокрање, делу Штубика, Карбулову, Шаркамену, Поповици, Трњану, Јасеници, Малајници-Лазићи, Малајници-Центар,Малајници-Дидићи. Услед престанка снабдевања електричне енергије у насељу Вељко Влаховић дошло је и до прекида снабдевању топлотном енергијом у суботу. 

Снажан ветар који је достизао максималну брзину и од 22м/с, у току суботе и недеље, створио је велики број наноса на путним правцима, а било је и завејаних аутомобила и људи, па је морала да интервенише и ватрогасно спасилачка јединица.

У петак, 6. јануара, из сметова на путу Неготин - Речка – Брусник, екипа ВСЈ Неготин уз помоћ машине за чишћење ЈКП Бадњева, евакуисала је 15 особа из 7 аутомобила. Док је истог дана на путу Неготин – Радујевац, евакуисано 16 особа из 6, сметовима завејаних, аутомобила. Међу евакуисанима није било повређених, а сва возила су извучена из сметова. На Божић, двочлана екипа ВСЈ, била је ангажована на спашавању 4 путника у путничком аутомобилу 2 километра од села Сиколе. Возило са путницима безбедно је извучено уз помоћ трактора који је ангажован из села.