Четвртак, 07. Децембар 2017.

Почетак радова у Даничићевој улици

Владимир Величковић, председник Привременог органа Општине Неготин и Мирослав Кнежевић, начелник Борског управног округа у пратњи Драгана Мијуцића, извршног директора ЈКП „Бадњево“ и Бранке Бајчетић, представника Министарства привреде обишли су Даничићеву улицу у којој су почели радови на реконструкцији у вредности близу 53 милиона динара. Радове финансирају Министарство привреде и Општина Неготин.

  

Приликом обиласка Даничићеве улице и увођења извођача радова у посед, Величковић је истакао да се на реконструкцију улица у овом делу града чекало скоро десетак година ид а је сигуран да ће по завршетку радова, грађани бити задовољни. Милинкову улицу, која се надовезује на Даничићеву, биће такође уређена у наредном периоду, али средствима из буџета општине Неготин.

  

“Општина Неготин је аплицирала пројектом реконструкције Даничићеве улице, који је Министарство привреде прихватило и финансираће део у износу од 22.016.845,78,  а локална самоуправа преосталим 30.823.574,09 динара. Иначе комплетно сређивање ове улице износи са ПДВ-ом 52.840419,87 динара. Нећемо приступити радовима у целој улици да не би отежали нашим суграђанима живот у зимском периоду када није реално завршити све радове али одрадиће се постојећи канал који мора да се затвори цевима што смо завршили у претходној улици, како бисмо предупредили скупљање воде и поплаве. Договорили смо се да канал спроведемо цевима, као што је већ одрађено у суседној улици, да би проток воде могао да се одвија нормално, да се не скупљају атмосферске воде које отежавају живот мештана овог дела града. Завршетак радова очекујемо на пролеће. Надам се да ће грађани бити задовољни новом саобраћајницом.“

  

Извођач радова, предузеће „Страбаг“, уведен је у посао а планирано је да радови у Даничићевој улици трају 90 радних дана.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.